tirsdag 19. januar 2010

TANNLEGE

Det er antakelig det verste jeg vet! Bortsett fra å holde en slange eller noe sånt, så kan jeg ikke komme på så mye annet jeg ikke ville gjort i stedet for å dra til tannlegen.. I det siste har det blitt en større og større klump i magen når jeg tenker på tenner og tannleger.. Sist gang jeg var hos tannlege kan jeg ikke huske, så nå kunne det ikke utsettes lenger..

Jeg lette fram en tannlege på nettet, og i dag var jeg der.. Jeg vet ikke hva som er verst, men det er noe med hele situasjonen. Man vet aldri når det kommer til å gjøre vondt, og hver gang det stikker til i en eller annen nerve, så tenker jeg: å nei.. enda et hull.. Og så lenge tannleger undersøker, så sier de lite og ingenting, og det de sier mumler de sånn at det er umulig å forstå hva de faktisk sa, og munnen min er så full at jeg får ikke spurt hva han mente.. Så ligger man der da, stiv som en stokk, anspent i absolutt alle muskler i et kvarter eller så mens de herjer i munnen på en.. Etterpå finner man ut at han fjernet litt tannsten, og resten må jeg komme tilbake for å ordne.. Heldigvis bare et hull, og det var i en visdomstann, så den burde man egentlig ha fjernet, men han skal fjerne en annen visdomstann først.. Jeg har grua meg i hele går og hele dag til denne timen bare for å finne ut at jeg har to mye verre ting å grue for.. Et hull som må borres, og en visdomstann som skal trekkes.. Uff..

Jeg tenker med lengsel tilbake på barndommens tannlegetimer. Når de skulle borre hull, satt tannpleieren og holdt meg i hånda og kommenterte hva som ble gjort.. Tannlegen telte nedover fra tre, og når hun kom til en skulle hun stoppe.. Og det gjorde hun hver gang.. stopte når hun hadde lovt.. Jeg likte nok ikke tannlegetimer da heller, og dessverre har jeg en del erfaring med hull i tennene, men jammen var det bedre enn nå.. Jeg frykter også at med min tannlegehistorie, så blir det bare verre.. Gamle fyllinger, tenner som må rotfylles, tenner som detter ut til slutt.. Jeg ender nok opp med gebiss før jeg vet ordet av det. Nei det blir nok ikke hus på oss, vi må nok heller spare til tenner..

Ha en fin kveld!

2 kommentarer:

 1. Ååh, jeg er bare SÅ enig! Tannlegetime er fælt! Jeg synes at allerede på venterommet er det fælt der man kjenner de rare luktene, og hører boret som går der inne på naborommet... Nei, bruk pengene på et hus! Det kan jo være godt å leve på supper og grøt også? Trenger da ikke tenner når de skal slipes og poleres og trekkes og pusses uansett.... Nei, lenge leve velling!

  SvarSlett
 2. Heisann!!

  Takk for hyggelig
  kommentar på
  bloggen min!!

  Veldig trivelig
  her hos deg også!

  Måtte bare inn med
  et lite innlegg her,
  ettersom jeg ser du
  har besøkt en kollega...

  Husk tanntråd
  og fluorskyll!!
  Så kan du nesten
  slutte å grue deg:-)

  Lykke til,
  mvh HC

  SvarSlett