søndag 14. februar 2010

En hyllest..

..til Oslo..
Vi er i ferd med å flytte. Leiligheten er full av pappesker og vitrineskapet ser slunkent ut. Det er et ugjenkallelig faktum at dagen i dag er vår siste søndag i Oslo.. Og denne fine søndagen, den falt tilfeldigvis sammen med alleslags dager, og måtte dermed nytes til fulle.. I Oslo, denne byen som jeg har lengtet etter å komme bort fra, men som jeg tydeligvis liker veldig godt også. For første gang ble det feiret morsdag her i huset, og gaven fra mann og sønn var kake og kaffe på pascal!!! :) Det var nydelig.. Vi valgte pascal på aker brygge, og når sola etter hvert tittet fram, valgte vi å nyte dagen der nede i sola på brygga! Det var fantastisk! Festningen i snø og solskinn.. Man kan savne sånt!

Ja det er faktisk, tro det eller ei, en hel del ting man kan savne i Oslo.. Den fine Ica-butikken som jeg ikke skal handle på, men som jeg må innom likevel.. Blomsterbutikken med tulipaner, ca fire koselige kafeer innen en radius på 100 meter, det litt rare fellesskapet med naboer man egentlig ikke kjenner og antakelig ikke ville kjenne igjen på gata, men som man likevel vet litt om bare fordi man kan se inn i hjemmet deres, og som gjør at man nesten aldri føler seg alene, selv om man er det.. Det bittelille svømmebassenget på bare 12,5 meter med koselige avlukker i stedet for store garderober og mange gamle damer som svømmer i stedet for ekle menn som vil imponere og plasker når de kråler.. (Men disse finnes også i Oslo..bare ikke akkurat der..)

Babysangen..

De store vinduene som viser så mye av himmelen enten den er full av stjerner eller overskyet, og alle flyene.. Ja og det litt rare fenomenet at når det er overskyet, så blir himmelen så lys på grunn av alt lyset fra byen.. Ja det er faktisk ganske fint for meg som er mørkredd..
  

Kort vei til absolutt alt du kan tenke deg.. Både kiropraktorer som er spesialisert på bekken og tannleger som er spesialister på kirurgi.. Sanglærere.. Fine hoteller med god frokost, opera..
 

Frognerparken, som snøkledd kunne vært en hvilken som helst slottspark i en stor by i Europa..


 Nordmarka og særlig Skjennungstua..
 


  
Å kunne trille ut vogna og være der du skal i løpet av kort tid uten å måtte blande inn hverken bil eller buss eller trikk.. Ja å kunne gå nesten samme hva eller hvor du skal.. Det blir faktisk mye mosjon ut av sånt!

Ja alt dette har jeg funnet ut at jeg kommer til å savne.. noe mer, noe mindre.. Jeg vet ikke hva jeg går til, kanskje finnes det mye der vi kommer som kan måle seg med alt dette, men akkurat i dag, så vil jeg bare gi en hyllest til Oslo, en by jeg kommer til å savne!

3 kommentarer:

 1. Åh, jeg kjenner til de blandede følelsene!!! Men, jeg gleder meg til dere flytter litt nærmere :)

  SvarSlett
 2. vi gleder oss hvertfall til dere skal bo næmere
  oss. svigers-mamma

  SvarSlett
 3. Det er godt å høre at det ikke bare er godt å komme vekk fra byen vår. Jeg er helt enig i at Oslo er en bra by å bo i, og det er mye man kan bli glad i og glad for her.
  Uansett tror jeg nok dere kommer til å få det veldig bra dit dere kommer óg...

  SvarSlett